A legmodernebb azonnali fix fogpótlás az All-on-4®eljárás mellett az All-on-X, amely 4-5 vagy 6 implantátumra történik

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_repeat=”no-repeat” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” hover_type=”none” first=”true” min_height=”” link=””][fusion_text rule_style=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″]

Azonnali fogpótlás azonnal terhelhető implantátumokra – a legmodernebb fogpótlás

Egy teljes állcsont legmodernebb azonnali fix fogpótlása az All-on-4®eljárás, amit ma az All-on-X néven nevezünk, mert 4-5 vagy 6 implantátumra készül. Fogpótlás azonnal, azonnali fogsorral implantátumokra.

Azonnal terhelhető teljes állcsont fogpótlása implantátumokra- legmodernebb fogpótlás.

Egy állcsont teljes fogpótlása azonnali megterheléssel implantátumokra. 4 – 5 – 6 implantátum behelyezése után azért lehetséges, mert az implantátumok és a csont között olyan szoros kapcsolat jön létre, ami meghaladja a 35 Ncm-t. Ebben az esetben 6 hónapig olyan teljes fogsor készül, amely nem a legkeményebb anyagból készül ezt az ideiglenes fogsort azonnal megterhelve nem károsítjuk az implantátumok és a csont közötti kapcsolat kialakulását. Ez alatt a 6 hónap alatt viselt fogsort ideiglenes fogsornak nevezzük, a fogak anyaga akrillát. Így az azonnali fog beültetést azonnali fogpótlás követi ezért azonnali fogimplantátumokról beszélhetünk. A teljes felső fogsor implantátumainak irányát úgy kell megválasztani, hogy a hátsó fogak az első nagyőrlőnél végződjenek.

Az azonnali implantátum jellemzői

 • széles és hosszú implantátumokat kell használni, hogy maximalizáljuk az állcsont és az implantátum találkozófelszíneit
 • a ferdén behelyezett azonnali terhelhetőség úgy válik lehetővé, hogy korrigálni kell egy különböző szög állást biztosító úgy nevezett multi unittal.
 • a fél éves gyógyulási periódus után a teljes felső vagy alsó fogsor tovább terjeszthető a második nagyőrlőig

Az azonnali implantátum előnyei a hagyományos implantációs fogpótlásokkal szemben

Két nagy előnye van:

 1. nem kell ideiglenes kivehető fogsort készíteni a 6 hónapos csontintegráció kialakulásáig
 2. a végleges cirkónium fogsor elkészítésekor a tökéletes esztétikai hatást a mű íny és a fogak színének megválasztásával biztosíthatjuk.

Azonnal terhelhető teljes állcsont fogpótlása implantátumokra- legmodernebb fogpótlás, ami felhasználja a legfrissebb kutatási eredményeket és biztosítja az élethosszig tartó természetes, egészséges fogazattal azonos életminőséget.

Klinikánkon 2000 óta áll a tevékenységünk fókuszában az implantációs-esztétikai fogászat.

A fogászatban számtalan új módszerrel találkozhatunk, egy rendkívül innovatív területről van szó. Az All-on-X technika is egy forradalmi újítás. Miről is van szó valójában?

Az All-on-X speciális fogbeültetési módszert azok számára fejlesztették ki, akiknél extrém kismértékű az állcsont nyúlvány (úgynevezett sorvadt állcsont) és kiterjedt a foghiány. Az azonnali terhelésű fogimplantátumokkal megspóroljuk a költséges csontpótló műtéteket. Egy CT kép alapján elkészített navigációs sablon segítségével, az íny metszése nélkül helyezhető be a 4 implantátum, mely a csavarokkal rögzített fogsort tartja.

Ezzel az eljárással 2014 óta foglalkozunk Klinikánkon, azóta alkalmazzuk az All-on-4® módszert.

Fogorvosként nemcsak a gyógyítás, hanem az edukáció is fontos számomra. A jól működő, hatékony és korszerű kezelési eljárásokról beszélni kell. Lényeges, hogy bekerüljenek a magyar köztudatba is. Az All-on-X módszer hazánkban még nem eléggé ismert, külföldön annál inkább. Célunk, hogy itthon is tudják a páciensek, hogy egy gyors, biztonságos, fájdalommentes eljárásról van szó, ami ráadásul egy egész elértre szóló megoldás.

Lényegesen olcsóbb, mint a csontpótlásokkal, sinus lift (arcüregemelő) és ínyplasztikai műtéttel előkészített hagyományos implantáció. Arról nem is beszélve, hogy egy nap alatt kap a beteg egy csavarokkal rögzített fix fogpótlást, ami jól terhelhető akrillát fogakkal, így nem marad a beteg hónapokig rágóképesség nélkül.

Azonnal terhelhető teljes fogsor implantátum árak:

Hagyományos teljes fogsor implantáció fogpótlás ára

 • Rágóképesség visszaállítása
 • Szükséges idő
 • fix fogpótlás elkészítése 6 hónap

Ár tartalmazza:

 • csontpótlás
 • sinus lift

Végleges fogpótlás ára

 • All on X azonnal terhelhető implantátum
 • 4-6 implantátum
 • Rágóképesség azonnali helyreállítása
 • Sokkal kedvezőbb ár
 • Könnyebb és jobb tisztíthatóság
 • Egységes ínyvonal
 • Színe egységes a mű ínnyel

Fogpótlás azonnal csak megterhelhető implantátumokra lehetséges.

Hévíz Szép Fogak Fogászat árlista>>

Az All-on-X a teljes-állcsont azonnali fogpótlása precíziós fogbeültetési technika kétségtelenül ma az egyik legmodernebb implantációs eljárás a fogászati kezelések területén. A módszer magyarországi meghonosítóinak egyike Dr. Szabó János professzor, a Szép Fogak Klinika vezetője.

Az implantációs-esztétikai fogászat hogyan került Önnél a fókuszba?

Az esztétikai fogászat korai időszakában az Egyesült Államokban többször is jártam kongresszusokon, ekkor döntöttem úgy, hogy itthon is alkalmazni kezdem ezeket a fogászati elveket. Klinikánkon 2000 óta áll a tevékenységünk fókuszában az implantációs-esztétikai fogászat.

A fogászatban számtalan új módszerrel találkozhatunk, egy rendkívül innovatív területről van szó. Az All-on-X technika is egy forradalmi újítás. Miről is van szó valójában?

Az All-on-X speciális fogbeültetési módszert azok számára fejlesztették ki, akiknél extrém kismértékű az állcsontállomány és kiterjedt a foghiány, azonban nem szeretnének hosszadalmas és költséges csontpótló műtéteket. Egy CT kép alapján elkészített navigációs sablon segítségével, az íny metszése nélkül helyezhető be a 4 implantátum, mely a csavarokkal rögzített fogsort tartja majd.

Hol találkozott a technikával először?

Ahhoz, hogy szakemberként megfelelően tájékozott legyek és haladjak a korral, elengedhetetlen, hogy folyamatosan figyeljem a legfrissebb orvosi publikációkat és részt vegyek konferenciákon. Ezek azok a fórumok, ahol először olvastam, hallottam az All-on-X módszerről.

Miért tartotta orvosi szempontból hitelesnek ezt a módszert?

A módszerrel kapcsolatos eljárás praxis érett, ami azt jelenti, hogy kellő tapasztalattal rendelkezünk, eltelt már annyi idő, hogy megfigyelésinkre alapozhassunk. Ezek alapján azt kell, hogy mondjam, egy megbízható, sikeres módszerről van szó, érdemes arra, hogy minél több páciens tudjon erről a lehetőségről.

Önöknek van jogosítványuk ennek alkalmazására? Mióta?

Ezzel az eljárással 2014 óta foglalkozunk Klinikánkon, azóta van jogosultságunk alkalmazni ezt a technikát. Mivel különleges, speciális eljárásról van szó, Magyarországon még csak nagyon kevés fogorvosnál elérhető.

Sokan választják ezt a megoldást?

Fogorvosként nemcsak a gyógyítás, hanem az edukáció is fontos számomra. A jól működő, hatékony és korszerű kezelési eljárásokról beszélni kell, lényeges, hogy bekerüljenek a magyar köztudatba is. Az All-on-X módszer hazánkban még nem eléggé ismert, külföldön annál inkább. Célunk, hogy itthon is tudják a páciensek, hogy egy gyors, biztonságos, fájdalommentes eljárásról van szó, ami ráadásul elértre szóló megoldás.

Mennyire költséges a többi fogpótló eljáráshoz képest?

Lényegesen olcsóbb, mint a csontpótlásokkal, sinus lift (arcüregemelő) és ínyplasztikai műtéttel előkészített hagyományos implantáció. Arról nem is beszélve, hogy egy nap alatt kap a beteg egy csavarokkal rögzített fogpótlást, ami jól terhelhető, így nem marad hónapokig rágóképesség nélkül.

Melyek az All-on-X fogpótlás előnyei?

Számtalan előnye van a „hagyományos” módszerekhez képest, de talán amit mindenképpen kiemelnék, az az, hogy nem előzi meg a több műtéttel járó (csontpótlások, melyeknek gyógyulási ideje fél év, majd az implantátumok behelyezése, és újabb fél év múlva az implantátumok felszabadítása és az ínyplasztikai műtét) kellemetlenség és fájdalom, illetve egy azonnali megoldásról van szó rögzített fogpótlás formájában.

Bővebben a módszerről: ALL ON X!!!

[/fusion_text][fusion_text rule_style=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″]

Azonnal terhelhető implantátum vélemények

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_global id=”3985″]
[/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]